Criza ii impiedica pe angajatori sa achite contributiile la pensiile private facultative

Marti, 14 Iulie 2009, ora 14:03
1081 citiri
Criza ii impiedica pe angajatori sa achite contributiile la pensiile private facultative

Unii angajatori nu mai pot plati contributiile la fondurile de pensii private facultative (pilonul III) din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta, o parte dintre acestia incercand sa-si convinga angajatii sa preia cota parte pe care firma o platea, a declarat marti presedintele APAPR, citat de NewsIn.

"Exista companii care nu mai platesc contributiile anul acesta din cauza dificultatilor financiare. O parte dintre acestea au incercat sa gaseasca solutii - unele firme au incercat sa-si convinga angajatii sa preia cota parte pe care acestea o plateau, altele si-au redus contributiile" a mentionat presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), Crinu Andanut.

Pe pilonul III
, cele mai multe vanzari noi la nivel de piata se inregistreaza mai mult pe segmentul de retail, cele de pe segmentul corporativ fiind foarte putine, sustin reprezentantii APAPR.

Pe de alta parte, numarul participantilor care renunta sa mai plateasca contributiile este mai mare pe segmentul de retail.

Randamentul investitional a fost superior in cazul fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II), cu 7,04% pe primele sase luni, fata de 6,94% in cazul fondurilor de pensii private facultative (pilonul III).

Valoarea activelor nete ale celor 11 fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 7,06% in luna iunie, pana la 139,82 milioane lei (circa 33, 24 milioane euro).

Numarul total de participanti atrasi de cele 11 fonduri de pensii facultative era de 169.609 la sfarsitul lunii iunie, in crestere cu 2.109 fata de luna precedenta, cand fondurile aveau 167.500 de clienti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#criza, #angajatori, #pensii, #dificultati, #firma , #Pensii private