CSSPP a autorizat doua fuziuni de fonduri de pensii private facultative

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 16:22
1866 citiri
CSSPP a autorizat doua fuziuni de fonduri de pensii private facultative

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a avizat marti autorizarea definitiva a doua fuziuni de fonduri de pensii facultative.

A fost autorizata definitiv fuziunea fondului de pensii facultative Stabil, fond absorbant, administrat de Generali, cu fondul OTP Strateg, fond absorbit, administrat de catre Onix Asigurari S.A, precum si fuziunea fondului BRD Medio cu fondul BRD Primo, fond absorbit, ambele administrate de societatea specializata a BRD, informeaza CSSPP.

Procesul de autorizare de catre CSSPP a fuziunii in sistemul de pensii private - Pilonul III cuprinde doua etape, prealabila si definitiva. Fuziunea fondurilor de pensii facultative se realizeaza numai cu acordul prealabil al majoritatii participantilor fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit.

CSSPP precizeaza ca participantii care nu au fost de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului absorbant s-au putut transfera fara penalitati de transfer la oricare alt fond de pensii facultativ.

Dupa obtinerea autorizarii definitive a fuziunii, administratorii implicati in fuziuni efectueaza atat transferul participantilor care nu sunt de acord cu fuziunea si care au solicitat transferul la un alt fond de pensii facultative, cat si transferul participantilor de la fondul de pensii absorbit catre fondul de pensii absorbant.

Totodata, administratorii si depozitarii activelor fondurilor de pensii implicate in fuziune sunt responsabili cu transferarea tuturor activelor si pasivelor, drepturilor si obligatiilor, datelor si documentelor.

In prezent, pe piata pensiilor facultative sunt autorizate 13 fonduri de pensii si 11 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP.

Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii octombrie 2011, in Pilonul III al pensiilor private facultative erau inscrisi 252.283 participanti, iar activele nete acumulate insumau 413,59 milioane lei (95,64 de milioane de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii private, #CSSPP fonduri pensii private facultative , #Pensii private