CSSPP: sanctionarea administratorilor de pensii private nu ii afecteaza pe participanti

Marti, 17 August 2010, ora 15:00
1333 citiri
CSSPP: sanctionarea administratorilor de pensii private nu ii afecteaza pe participanti

CSSPP a anuntat marti ca decizia Consiliului Concurentei de a amenda 14 administratori de fonduri de pensii private cu peste 5,2 mil. lei nu aduce nicio atingere intereselor participantilor la aceste fonduri, activitatii de administrare a activelor sau rezultatelor financiare ale fondurilor, precizeaza NewsIn.

Consiliul Concurentei a amendat 14 administratori de fonduri de pensii private cu peste 5,2 mil. lei (circa 1,22 mil. euro), acuzand o intelegere anticoncurentiala cu privire la repartizarea participantilor care au aderat la doua sau mai multe fonduri.

"Administratorul este organizat intr-un mod complet separat de fondul pe care il administreaza, conform legilor in vigoare, fie ca este vorba de un fond de pensii administrat privat sau fonduri de pensii facultative.

Prin modul de organizare a sistemului, prin separarea activelor fondurilor de pensii de cele ale administratorilor, contributiile participantilor sunt puse la adapost de orice dificultati prin care pot trece, la un moment dat, administratorii fondurilor de pensii private sau actionarii acestora", se arata in comunicat.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a precizat ca nu comenteaza hotararile Consiliului Concurentei.

CSSPP a sprijinit reprezentantii Consiliului Concurentei, oferindu-le informatiile necesare pe durata desfasurarii investigatiei de pe piata pensiilor private, se mai arata in comunicat.

Arbitrul pensiilor private desfasoara activitati de supraveghere si control pentru a asigura respectarea, de catre entitatile implicate, a dispozitiilor legale in vigoare in sistemul de pensii private, in vederea protejarii intereselor participantilor si ale beneficiarilor.

Cât a fost pensia medie lunară în România în 2023. Suma s-a majorat cu peste 13% față de 2022
Cât a fost pensia medie lunară în România în 2023. Suma s-a majorat cu peste 13% față de 2022
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS). Numărul mediu...
#csspp, #pensii, #private , #Pensii private