Generali Fond de Pensii aloca 45% din fondul Aripi in instrumente cu risc ridicat

Miercuri, 12 Septembrie 2007, ora 12:24
1096 citiri

Generali Fond de Pensii va aloca 45% din activele fondului Aripi in instrumente cu grad ridicat de profitabilitate, care se adreseaza in special persoanelor cu un apetit mai ridicat pentru risc, a informat, miercuri, directorul general al companiei, Ioan Vreme.

"Reforma pensiilor private obligatorii este o reforma a tinerilor, iar acestia au in general un apetit mai ridicat pentru risc", a precizat Ioan Vreme. El a mai spus ca participantii vor contribui cel putin 30 de ani, iar in acest context Generali a ales o politica investitionala care urmareste profitabilitate pe termen lung.

Generali Fond de Pensii va investi restul de 55% din valoarea activelor fondului Aripi in instrumente cu risc scazut, precum titluri de stat emise de Ministerul Economiei si Finantelor, de state membre ale Uniunii Europene sau din spatiul economic european, titluri de stat si alte valori imobiliare emise de state terte, obligatiuni si alte valori imobiliare ale organismelor straine neguvernamentale.

"Consideram ca aceasta structura investitionala este una moderna, care va asigura unul dintre cele mai bune randamente de pe piata, pastrandu-se parametrii de siguranta si stabilitate", a adaugat Vreme.

Generali Fond de Pensii isi propune sa atraga pana pe 16 ianuarie 2008 la fondul de pensii obligatorii administrat privat Aripi aproximativ 12% din participantii la Pilonul II de pensii, adica peste 300.000 de angajati cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani.

"In conditiile in care pe piata vor activa aproximativ 25 de societati de administrare, este un obiectiv indraznet, dar realizabil", a precizat Vreme.

Capitalul social al Generali Fond de Pensii este de 14 milioane lei, iar Generali Holding Vienna detine 99,99% din actiunile societatii.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.