Generali Fond de Pensii vrea 10-12% din piata pensiilor private

Luni, 16 Iulie 2007, ora 12:08
1625 citiri
Generali Fond de Pensii vrea 10-12% din piata pensiilor private

Generali Fond de Pensii, cu un capital social de 140.000.000 lei (circa 44,66 milioane euro), a fost inregistrata ca societate comerciala pe actiuni la Registrul Comertului si tinteste la o cota de piata de 10-12%, conform comunicatului emis luni de companie.

"Suntem in linie dreapta atat in ceea ce priveste procedurile de infiintare si operare a Generali Fond de Pensii, cat si din punct de vedere al pregatirilor pentru demararea activitatii la cei mai inalti parametri, astfel incat sa ne indeplinim obiectivul fixat: atragerea la fondul de pensii a peste 300.000 de participanti, care inseamna o cota de piata de 10-12% din intreaga piata", a declarat directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme.

Generali Fond de Pensii a depus documentatia necesara obtinerii autorizatiei ca administrator si a autorizatiei pentru prospectul schemei de pensii de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Din conducerea societatii Generali Fond de Pensii fac parte Ioan Vreme, director general, Liviu Enache, director financiar, si Radu Petrescu, director juridic.

Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand din luna august si pana la sfarsitul lunii noiembrie, salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii, administrat privat. Angajatii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana la implinirea varstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.

Angajatii care pana la finele perioadei de subscriere nu vor adera la un anumit fond de pensii private vor fi distribuiti aleatoriu companiilor care vor activa pe aceasta piata. Primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in luna ianuarie a anului 2008.bani_2.jpg

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

Generali Fond de Pensii este membra a Generali Group, lider in Europa pe sectorul asigurarilor de viata, cu o experienta de 175 de ani in domeniul asigurarilor. Generali Grup are 315 companii consolidate din care 126 de holdinguri financiare si 113 societati de asigurare, peste 30 de milioane de clienti in intreaga lume si 66.000 de angajati. In 2006, Generali Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro. Generali Holding Vienna detine 99,99 % din actiunile societatii Generali Fond de Pensii.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)