Pensiile, tranferate in fonduri cu risc scazut cu 10 ani inainte de scadenta

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 15:15
1322 citiri
Pensiile, tranferate in fonduri cu risc scazut cu 10 ani inainte de scadenta

Sumele acumulate in conturile participantilor la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) vor fi transferate, cu 10 ani inainte de iesirea la pensie, in fonduri cu grad de risc scazut, pentru protectia in fata unor eventuale evolutii nefavorabile ale pietelor financiare.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si Ministerul Muncii vor modifica anul viitor Legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, presedintele CSSPP, Mircea Oancea, urmand sa fie introdus sistemul multifond.

Prin introducerea sistemului multifond, participantii vor alege, in functie de apetitul de risc si varsta, un fond cu un anumit profil invesitional - conservator, mediu sau dinamic. Sumele acumulate de participantii la Pilonul II vor fi transferate, cu 10 ani inainte de atingerea varstei de pensionare, intr-un fond cu profil invesitional conservator, pentru protejarea economiilor in contul personal de pensie de influentele negative provocate de eventualele turbulente ale pietelor financiare, a spus Oancea.

Fiecare administrator va trebui sa gestioneze cel putin trei fonduri de pensii, corespunzatoare celor trei grade de risc.

In prezent sunt noua fonduri de pensii private obligatorii in Romania, majoritatea fiind cu grad de risc scazut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii fonduri risc scazut, #csspp , #Pensii private