Prima pensie privata a fost platita de Generali Pensii

Luni, 23 Februarie 2009, ora 13:40
2451 citiri
Prima pensie privata a fost platita de Generali Pensii

Generali Pensii, care administreaza al treilea fond de pe piata pensiilor obligatorii, a platit vineri prima pensie in valoare de peste 400 lei, care insumeaza contributiile platite in cateva luni de proaspatul pensionar, la care se adauga dobanda acumulata, au spus pentru NewsIn surse din piata.

Plata a fost anuntata luni de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), care a precizat doar ca fondul care a facut plata este gestionat de un administrator membru al asociatiei.

Beneficiarul platii este un proaspat pensionar din sistemul public de pensii, care si-a cerut si incasat drepturile si de la fondul de pensii private obligatorii la care a contribuit doar cateva luni, potrivit APAPR.

Situatia nu este acoperita de legislatia existenta, astfel incat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a emis o decizie privind modalitatea de plata - prin suma unica, la fel ca in situatiile de invaliditate si deces.

Potrivit APAPR, primul beneficiar al sistemului de pensii private din Romania s-a pensionat la o varsta relativ redusa, dar cu stagiu complet de cotizare, deoarece a muncit in conditii dificile.

APAPR estimeaza ca, in urmatorii zece ani, fondurile de pensii private obligatorii din Romania vor avea de onorat intre 80.000 si 100.000 de cazuri de plata. In Ungaria, fondurile de pilonul II au facut, in primii zece ani de functionare, plati de peste 23 de milioane de euro pentru aproximativ 60.000 de beneficiari.

Pe pilonul III, fondurile din Ungaria, ce functioneaza de aproape 15 ani, au platit deja circa 946 de milioane de euro pentru un numar de 360.000 de participanti, potrivit APAPR. APAPR are in prezent 21 de membri, cu peste 99,2% dintre cei 4,6 milioane de participanti la pilonul II de pensii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#active, #contributie, #fonduri, #milioane, #pensie, #pensii, #pilon, #privata , #Pensii private