Raiffeisen Asset Management isi va lansa fondul de pensii facultativ Raiffeisen Acumulare

Miercuri, 18 Iulie 2007, ora 13:29
1444 citiri

Raiffeisen Asset Management (RAM) lanseaza fondul de pensii facultativ "Raiffeisen Acumulare" cu un portofoliu format proponderent din titluri de stat si din obligatiuni tranzactionate la bursa.Fondul "Raiffeisen Acumulare" isi propune cresterea pe termen lung a capitalului investit in conditiile asumarii unui nivel de risc moderat.

Pentru diminuarea riscurilor, structura portofoliului pe termen lung presupune investirea preponderanta in titluri de stat (aproximativ 60%) si obligatiuni tranzactionate la bursa (aproximativ 10%). In scopul cresterii randamentului, circa 25% din active sunt investite in actiuni.

"Grupul Raiffeisen continua sa ofere clientilor sai produse si servicii financiare noi, pe masura ce cadrul legislativ se dezvolta. Pensiile facultative vor imbunatati nivelul de trai al oamenilor ajunsi la vArsta pensionarii, in conditiile in care astazi pensia medie reprezinta doar 33,5% din salariul mediu net. Odata cu lansarea fondului Raiffeisen Acumulare, oferim companiilor posibilitatea sa completeze pachetul de beneficii pe care il asigura salariatilor lor cu un produs esential, in conditii de eficienta maxima", a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank RomAnia.

Depozitarul fondului este Bancpost, iar auditul este realizat de KPMG.

"Din pozitia de lider al pietei fondurilor deschise de investitii din Romania, oferim clientilor nostri expertiza locala si internationala a Raiffeisen in domeniul administrarii fondurilor mutuale si de pensii, recunoscuta la cel mai inalt nivel in Europa Centrala si de Est. Ne concentram pe competentele de baza reprezentate de administrarea fondurilor, urmand ca distributia sa fie realizata prin intermediul platformei de vanzari a bancii.

Aceasta sinergie se transforma in beneficii pentru clienti, care au acces prin intermediul fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare la un produs de calitate, foarte atractiv in termeni de pret", a conchis Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management, compania care administreaza fondul Raiffeisen Acumulare.

Comisioanele de administrare ale fondului Raiffeisen Acumulare sunt de 3,5% cel initial, si de 1,5% cel anual. De exemplu, pentru o contributie anuala echivalenta cu 200euro (platita in transe lunare), costurile sunt in primul an de 8,5 euro (7 EUR comision initial si 1,5euro comision de administrare). |ncepand din al doilea an de contributie se plateste doar comisionul de administrare, adica de 3euro pentru suma exemplificata.

Potrivit Legii nr 204/2006, contributiile la un fond de pensii private facultative sunt deductibile din venitul impozabil al angajatului in suma de pana la 200 euro/an; de asemenea, contributiile platite de angajator la un fond de pensii facultative sunt deductibile pentru sume de pana la 200 euro anual pentru fiecare angajat. Legea prevede o contributie maxima de 15% din salariul brut al angajatului.

<b>Bloombiz</b>