Tot mai putini angajatori sunt dispusi sa ofere pensii facultative

Joi, 31 Mai 2012, ora 16:28
2364 citiri
Tot mai putini angajatori sunt dispusi sa ofere pensii facultative

Doar 16% dintre firmele din Romania acorda angajatilor beneficii precum pensiile facultative si alte planuri de economisire, in scadere cu opt la suta fata de 2010, potrivit unui studiu realizat de Hay Group in randul a circa 180 de angajatori.

"Previziunea neoficiala pentru 2012 arata o scadere cu inca circa 2% a procentului de companii care ofera beneficii sub forma de pensie pilonul III plus alte planuri de economisire. Actualul context economico-politic nu incurajeaza angajatorii sa ofere planuri de pensie privata, iar angajatii nu au inteles beneficiile pe care le ofera un astfel de plan de economisire", a declarat Narcis Popescu, consultant Hay Group.

Acesta sustine ca in prezent cultura fortei de munca din Romania cu privire la pachetul de remunerare este orientata mai mult spre partea fixa, in detrimentul altor beneficii sau pensii private. Popescu a mai spus ca majoritatea angajatilor care beneficiaza de un plan de pensie privata fac parte din top management, expat sau local.

Studiul a fost realizat in 2011 si a evidentiat ca 93% dintre firmele care acorda salariatilor beneficii suplimentare o fac sub forma unui plan de pensie.

La finalul lunii aprilie, activele nete pe pilonul III au ajuns la 495,18 milioane de lei, in crestere cu 2,4% fata de martie, in timp ce numarul participantilor inregistrati a ajuns la 271.441.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii acordare pensii private, #pensii private beneficiu firme , #Pensii private