Vanzarile de pensii facultative au inghetat: numai 1.500 de clienti noi in august

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 09:38
1343 citiri
Vanzarile de pensii facultative au inghetat: numai 1.500 de clienti noi in august

Vanzarile de pensii private facultative (pilonul III) au coborat in luna august la cel mai jos nivel de la lansarea acestui sistem, numarul de clienti noi ai fondurilor fiind doar de 1.500, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

In iulie, de exemplu, numarul clientilor noi a trecut de 3.700, iar in iunie fondurile au castigat peste 2.100 de noi participanti. Primele fonduri de pensii facultative au aparut pe piata in urma cu doi ani, in vara lui 2007, iar principalii clienti ai acestora sunt companiile, care incheie contracte de pensie privata pentru angajati.

"Este vorba de sezonalitate, pentru ca in august toata lumea a fost in concediu, inclusiv agentii care vand pensii. Pe aceasta piata lucrurile nu prea se misca acum, deoarece angajatorii taie din costuri, dar in toamna ar putea avea loc o foarte usoara revenire sau macar s-ar putea opri caderea vanzarilor", spune Romeo Jantea, asociat la brokerul de asigurari si pensii private Guild.

La sfarsitul lunii trecute fondurile aveau aproape 174.900 de clienti, fata de circa 173.400 in luna anterioara, arata datele CSSPP. 

#pensii, # clienti, # vanzari , #Pensii private