Basescu:As fi preferat impozitarea temporara a pensiilor

Joi, 19 Mai 2011, ora 15:01
1556 citiri
Basescu:As fi preferat impozitarea temporara a pensiilor

Presedintele Basescu a declarat joi ca el ar fi preferat impozitarea temporara a pensiilor, chiar daca acest lucru ar fi adus "fluieraturi in plus", insa "mari barbati" care conduceau tara, inclusiv cei de la PDL, nu au acceptat aceasta solutie, lucru care a fost o greseala din punctul sau de vedere, relateaza NewsIn.

"Era o a doua varianta, pentru care eu am insistat, introducerea unui impozit temporar de 10% pe toate pensiile, de la cea mai mare pana la cea de 340 de lei. (...)

Alternativa era sa reducem pensiile cu 10 la suta. Din pacate, Coalitia toata a refuzat solutia, au intrat in sedinta de Guvern si au stabilit cresterea TVA-ului.

A fost cred eu, momentul care a intarziat cu cel putin sase luni de zile iesirea Romaniei din recesiune.

Aceasta decizie politica - care a fost impotriva sustinerii mele, dar eu nu sunt Guvern - a fost o decizie a Coalitiei. Si cu amenintari - plecam daca se taie! Sigur, si PDL-ul a fost la fel de...

Marii barbati care acum s-au duelat pe la Conventie, toti au fost cu <25 la suta, marim TVA-ul, nu ne atingem de pensie>", a acuzat presedintele.

Basescu a mai declarat ca el ar fi preferat micsorarea pensiilor si "fluieraturi in plus".

"Acum pensionarii platesc o factura mult mai grea decat o reducere temporara de pensie si dl Vladescu imi stie foarte bine punctul de vedere.

Eram aproape pe punctul sa am o iesire publica la acel moment.

Deci a fost o mare greseala pe care o vom tarai inca cativa ani. Asta e! Greseala oamenilor politici are impact extraordinar de multe ori.

Eu as fi preferat niste fluieraturi in plus, dar stiam ca rezolvam problema controlat si intr-un timp care ne convenea.

Nu mai adaugam la inflatie, nu mai cream un soc impotriva consumului, care si asa era afectat de masuri de masurile de reducere a veniturilor bugetarilor.

Si sunt convins ca exact asa cum revenim la salarii, in doua etape, exact asa s-ar fi putut reveni si la pensii", a conchis Traian Basescu. 

#impozitarea pensiilor, #impozitare temporara pensiilor, #traian basescu, #pensii, #pensie , #Reducere pensii