Oltean: Exista o sansa ca masura care vizeaza reducerea pensiilor sa fie regandita

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 15:32
1703 citiri
Oltean: Exista o sansa ca masura care vizeaza reducerea pensiilor sa fie regandita

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca exista o sansa ca masura de reducere a pensiilor sa fie regandita, spunand ca se numara printre cei care cred ca diminuarea pensiilor este o masura nepotrivita, precizeaza Mediafax.

Deputatul Ioan Oltean a declarat ca se numara printre cei care cred ca diminuarea pensiilor este o masura nepotrivita, dar nu s-a pronuntat pana acum public fiindca a respectat decizia luata la nivelul structurilor de conducere ale PDL.

"Reducerea cu 25 la suta a salariilor este o masura care nu va putea fi modificata. Exista, in opinia mea, o sansa de a se regandi, probabil, masura care vizeaza reducerea pensiilor. Exista o sansa, nu vreau sa o puna in procente, dar exista o sansa de a regandi intr-un fel sau altul acest aspect. Eu am fost intotdeauna impotriva acestei modalitati de a se depasi momentul acesta, dar, cum partidul a luat o masura in acest sens, eu sunt un soldat disciplinat. Am apreciat ca aceasta masura poate ca ar fi fost bine daca nu ar fi fost luata si se gasea o alternativa", a declarat Ioan Oltean.

Totodata, vicepresedintele PDL a precizat ca diminuarea cu 15% a pensiilor a atras cel mai mare val de ostilitate fata de guvernarea actuala, mai mare decat orice alta masura.

"Este o masura totalmente neatractiva, o masura care se rasfrange nu numai asupra pensionarilor, ci si a copiilor, a nepotilor si a rudelor, toata lumea este sensibila in aceasta privinta. Poate ca este masura care a starnit cea mai multa ostilitate pe parcursul guvernarii PDL. (...) Stiu exact ce traieste poporul acesta, dar in acelasi timp stiu la fel de bine ca, daca nu se iau asemenea masuri, maine, poimaine va fi mai rau. Asta stiu. Eu nu spun ca sunt singurele masuri si ca altele nu exista, dar cred ca Guvernul trebuie sa ia niste masuri", a declarat Oltean.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#oltean, #pensii, #reducere, #regandire , #Reducere pensii