ANAF ar putea prelua colectarea contributiilor la sanatate

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 16:05
2542 citiri
ANAF ar putea prelua colectarea contributiilor la sanatate

Autoritatile analizeaza proiectul de ordin privind transferul colectarii contributiilor de sanatate pentru persoanele care deruleaza activitati independente de la Casa Nationala de Pensii la ANAF.

Transferul responsabilitatii de colectare a contributiilor de sanatate pentru persoanele care deruleaza activitati independente de la Casa Nationala de Pensii la ANAF se va facepana laiulie 2012, potrivit scrisorii de intentie a Romaniei asumate in cadrul acordului cu FMI.

Reprezentantii ANAF au declarat ca proiectul de ordin a fost transmis pentru aviz sau eventuale propuneri si observatii directiilor de specialitate din cadrul Agentiei si Ministerului Finantelor, precum si Casei Nationale de Pensii, Ministerului Muncii, Casei de Asigurari de Sanatate si Ministerului Sanatatii.

De asemenea, propunerile si observatiile acestor institutii au fost supuse discutiei, in cadrul mai multor intalniri de lucru si incluse in proiectul de ordin care se afla, in prezent, in curs de analiza si avizare, au mai precizat reprezentantii ANAF.

Proiectul ordin comun vizeaza si procedura de predare - primire a documentelor si informatiilor in vederea administrarii de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala a contributiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice care deruleaza activitati independente.

#Casa Nationala de Pensii, #agentia nationala de administrare fiscala, #venituri independente , #Stiri Pensii