ASF a decis sa amendeze NN cu 750.000 de lei dupa scandalul pensiilor private. Sefa NN ramane fara licenta

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 14:08
4784 citiri
ASF a decis sa amendeze NN cu 750.000 de lei dupa scandalul pensiilor private. Sefa NN ramane fara licenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Ion Giurescu, vicepresedinte ASF responsabil de sectorul pensiilor private, a anuntat joi ca s-a decis amendarea asiguratorului privat NN Pensii cu 750.000 de lei.

In plus, sefa NN Pensii Raluca Ioana Georgiana Tintoiu va fi personal amendata cu 100.000 de lei. Mai mult, ASF a anuntat ca aceasta va ramane si fara licenta.

Initial, Giurescu a anuntat ca amenzile sunt de 750 de milioane de lei pentru NN Pensii. El s-a corectat ulterior.

Masurile luate de ASF in acest caz pot fi contestate.

Ion Giurescu a mai anuntat ca joi ASF va face un control la NN Pensii, "pentru a vedea daca si alte persoane au fost implicate in aceasta actiune".

"Daca se mai constata si implicarea altora, vom lua decizii", a mai spus vicepresedinte ASF.

Potrivit lui Giurescu, NN Pensii a transmis catre clienti "informatii inselatoare, neprobate", iar acest lucru e de natura sa prejudicieze sistemul de pensii din Romania. Acesta a calificat gestul NN ca fiind "o greseala impardonabila". "Nu i-a indemnat nimeni la asa ceva. (...) E problema lor dupa ce s-au luat. Neatentie sau graba", a mai spus vicepresedinte ASF.

"Pe o piata sensibila aceste lucruri nu se fac. Sunt anumiti oameni care au inceput sa-si manifeste ingrijorarea si vor retragerea din Pilonul II, ceea ce nu se poate, conform legii", a mai spus Ion Giurescu.

Citeste mai departe despre "ASF a decis sa amendeze NN cu 750.000 de lei dupa scandalul pensiilor private. Sefa NN ramane fara licenta" pe Ziare.com.

#NN amenda pensii private ASF , #Stiri Pensii