Buget 2016: Crestere de doar 0,1% pentru Pilonul II de pensii

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:22
845 citiri
Buget 2016: Crestere de doar 0,1% pentru Pilonul II de pensii

Contributia la sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, creste doar cu 0,1 puncte procentuale anul viitor, desi operatorii din piata asteptau o crestere de un punct procentual, pentru a se ajunge la nivelul de 6% stabilit de Lege.

"Pentru Pilonul II am decis o majorare foarte mica pentru anul urmator, de 0,1 puncte procentuale, fata de 0,5 puncte procentuale (cat anuntase fostul ministru - n.red.). Am decis sa facem o majorare pentru ca am vrut sa dam mesajul acesta, ca suntem constienti de problema demografica, stim problema pensiilor, este o mare problema pentru Romania, dar, pentru a asigura acest pachet de relaxare fiscala (cuprins in Codul Fiscal - n.red.) nu am mai avut loc pentru altceva", a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Buget 2016: Guvernul, criticat ca a luat o masura care afecteaza 6,5 milioane de romani

Aceasta sustine, insa, ca din banii ramasi in buzunarul romanilor in urma reducerilor de taxe cuprinse in noul Cod ...citeste mai departe despre "Buget 2016: Crestere de doar 0,1% pentru Pilonul II de pensii" pe Ziare.com

#bani pensie, #pensie Pilon II, #buget 2016 pensii , #Stiri Pensii