Dragnea, despre pilonul II: Le-am cerut sa avem acces la niste cifre. Dorim ca romanii sa beneficieze de o pensie mai mare

Vineri, 25 August 2017, ora 21:21
1498 citiri
Dragnea, despre pilonul II: Le-am cerut sa avem acces la niste cifre. Dorim ca romanii sa beneficieze de o pensie mai mare
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spune ca decizia privind o eventuala diminuare a contributiilor pentru pilonul II de pensii va fi luata doar pe baza unor date concrete, deoarece "cifrele nu mint", Dragnea dand asigurari ca pilonul II nu va fi nationalizat.

Seful PSD a precizat ca nu stie detalii legate de discutiile dintre Guvern, Ministerul de Finante, ASF si societatile care administreaza fondurile de pensii, insa este nevoie ca decizia privind nivelul contributiilor la pilonul II sa fie fundamentata pe baza unor date concrete.

"Eu le-am cerut tuturor ca intr-un termen rezonabil sa avem acces la niste cifre, pentru ca dincolo de dezbateri, analize, stiri pe surse, cifrele nu mint. Cand vom vedea cifrele, vom intelege cu totii daca e bine sau daca nu e bine. Nu se nationalizeaza, nu se inchide, nu se iau banii de acolo sub nicio forma", a declarat Dragnea, vineri seara, la Romania TV.

El a spus ca scopul discutiei trebuie sa fie asigurarea unui cuantum cat mai mare al pensiei celor care contribuie acum.

"Ceea ce dorim cu totii este ca orice masura care se ia sa se ia daca ajuta romanii, adica daca il ajuta pe cel care contribuie la pilonul II de pensii sa beneficieze de o pensie mai mare, atunci ar trebui sa fie o masura care trebuie luata.

Dar sa ne intelegem: nu este vorba de masuri care sa fie luate impotriva unui sistem sau impotriva unor companii. Noi discutam de bani publici romanesti, de doua entitati de stat care sunt administrate una de stat, una in sistem privat.

Obiectivul principal nu este sa se certe Guvernul cu acele companii. Obiectivul principal este ca aceste structuri sa fie stabile si fiecare dintre cei care contribuie acolo sa beneficieze de o pensie mai mare", a mai spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, ca potrivit Ministerului Finantelor, "randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decat randamentul obtinut la pilonul II", motiv pentru care a cerut o analiza a oportunitatii diminuarii contributiei virate la fondurile administrate privat.

"Este vorba despre luarea unei decizii in ceea ce priveste defalcarea acelor sume pe care le platesc romanii azi la cele doua componente, ambele fiind de stat doar ca una are un management privat. Acum, jumatate din sume se duc la pilonul I, jumatate la pilonul II.

Am constatat ca randamentul la pilonul I care are ca si reper salariul mediu pe Romania este mult mai mare decat randamentul obtinut la pilonul II si din aceasta cauza am solicitat ...citeste mai departe despre "Dragnea, despre pilonul II: Le-am cerut sa avem acces la niste cifre. Dorim ca romanii sa beneficieze de o pensie mai mare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea pilon II pensii , #Stiri Pensii