Guvernul corecteaza OUG 114 pentru pensiile private. Doar 500 de romani au trecut de la Pilonul II la Pilonul I, asa cum isi dorea PSD

Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 12:28
1527 citiri
Guvernul corecteaza OUG 114 pentru pensiile private. Doar 500 de romani au trecut de la Pilonul II la Pilonul I, asa cum isi dorea PSD
Foto: Facebook/Florin Citu

Sistemul de pensii administrate privat a suferit in ultimii ani cateva socuri negative, iar Guvernul va incerca sa corecteze vineri o mare parte dintre inechitati, iar restul in cursul anului urmator, a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

"Sistemul de pensii administrate privat a suferit in ultimii ani cateva socuri negative. Eliminarea acestor socuri negative din sistem nu se va intampla peste noapte, dar vom incerca sa corectam chiar astazi o mare parte dintre inechitati si restul anul urmator. Sunt costuri de tranzitie pe care nu ni le putem asuma", a spus ministrul Finantelor.

Potrivit acestuia, vineri, in sedinta de guvern, se va da o prima citire ordonantei cu modificarile aduse OUG 114, iar cerintele de capital pentru Pilonul II introduse prin acest act normativ vor fi eliminate.

"Vestea buna este ca astazi, in sedinta de guvern de la ora 17:00, se va da o prima citire a ordonantei cu elementele pe care le vom schimba din Ordonanta 114 si cerintele de capital pentru sistemul Pilon II pentru pensii introduse prin Ordonanta 114 vor fi eliminate. Si acea optiune de a trece de la Pilonul II la Pilonul I, la care au aderat doar 504 persoane, va fi eliminata. Restul vor fi pe parcursul anului viitor", a dat asigurari Citu.

Si premierul Ludovic Orban a anuntat, la inceputul sedintei de guvern de vineri dimineata, ca in a doua sedinta de azi, care incepe la ora 17:00, se va dezbate in prima lectura proiectul de modificare a OUG 114, pe care isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului.

#modificari pensii Pilon II, #modificari pensii private OUG114 , #Stiri Pensii