MAI infirma ca ar dori scaderea pensiilor militarilor si ca acesta e motivul sesiunii extraordinare convocate de Dragnea

Duminica, 30 Iulie 2017, ora 19:50
1798 citiri
MAI infirma ca ar dori scaderea pensiilor militarilor si ca acesta e motivul sesiunii extraordinare convocate de Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Interne precizeaza ca nu are in lucru un proiect de act normativ care sa limiteze pensionarile din sistem la varste tinere, sustinand ca o astfel de initiativa "nu se poate face cu aplicare peste noapte".

"In ceea ce priveste o eventuala decizie a Guvernului care sa limiteze aceasta situatie de iesiri masive la pensie la varste tinere din partea angajatilor sistemului de siguranta si securitate nationala, MAI apreciaza ca o astfel de initiativa nu se poate face cu aplicare peste noapte, asa cum sustin unii lideri sindicali. De altfel, MAI nu a initiat si nu are un astfel de proiect in lucru", se arata int-o postare de pe contul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul apreciaza ca modificarile legislatiei in ceea ce priveste pensionarea politistilor trebuie sa tina seama de "interdictiile, pericolele si riscurile specifice functiilor pe care le indeplinesc angajatii din sistemul de ordine si siguranta publica".

MAI raspunde si acuzatiilor liderului sindical Dumitru Coarna, care a afirmat ca unii politisti au fost lasati sa se pensioneze cu incalcarea prevederilor legale in vigoare pentru a fi apoi reangajati ca personal contractual in Minister, inainte ca Guvernul sa modifice prin OUG conditiile de pensionare care vor duce la scaderea pensiilor din sectorul de aparare si ordine publica.

"Toti angajatii MAI care au iesit la pensie in ultimii ani, indiferent de varsta acestora, au incetat raporturile de serviciu cu respectarea prevederilor actualei legi privind pensiile militare si statutele profesionale. Au existat situatii in care personalul a iesit la pensie la varste cuprinse intre 40 si 45 de ani. In toate aceste cazuri, s-au indeplinit insa conditiile legale de pensionare si s-a respectat vointa angajatului care indeplinea aceste conditii", precizeaza MAI.

HotNews.ro a scris, sambata, ca Ministerul Muncii ar pregati un proiect de ordonanta de urgenta prin care sa fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor, noul algoritm urmand sa le reduca apreciabil pentru cei care se vor pensiona dupa adoptarea actului normativ. Adoptarea OUG ar putea fi unul dintre motivele pentru care se doreste convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, intre 2 si 4 august.

Dragnea convoaca Parlamentul in sesiune extraordinara: au aparut mai multe scenarii

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca exista un val de pensionari in sistemul militar, din cauza ...citeste mai departe despre "MAI infirma ca ar dori scaderea pensiilor militarilor si ca acesta e motivul sesiunii extraordinare convocate de Dragnea" pe Ziare.com

#Minister Afaceri Interne proiect pensii, #pensii politisti , #Stiri Pensii