Pensii speciale de pana la 6.500 lei/luna. Cati bani ar primi Oprescu, Vanghelie, Mazare sau Basescu

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 16:03
1732 citiri
Pensii speciale de pana la 6.500 lei/luna. Cati bani ar primi Oprescu, Vanghelie, Mazare sau Basescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de CJ ar putea primi pensii speciale de la 1.500 la 6.500 de lei, printre beneficiari figurand Liviu Dragnea sau fostii edili Sorin Oprescu, Marian Vanghelie si Andrei Chiliman, daca nu sunt condamnati definitiv.

Potrivit legii privind Statutul alesilor locali, adoptate de Senat, ca for decizional, in ultima sedinta de plen a sesiunii parlamentare, primarii, viceprimarii, presedintii de Consilii judete si vicepresedintii acestora care indeplinesc conditiile varstei de pensionare vor putea primi, la incetarea mandatului, o "indemnizatie pentru limita de varsta" (pensie speciala), in acelasi regim cu senatorii si deputatii.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, ar putea primi, in cazul in care nu va fi condamnat definitiv pentru fapte de coruptie, o pensie speciala bruta de aproximativ 4.700 de lei. Sorin Oprescu a avut un mandat complet la Primaria Capitalei - conditie necesara pentru acordarea pensiei - si un mandat ...citeste mai departe despre "Pensii speciale de pana la 6.500 lei/luna. Cati bani ar primi Oprescu, Vanghelie, Mazare sau Basescu" pe Ziare.com

#pensii primari, #pensii presedinti consilii judetene, #bani pensii primari , #Stiri Pensii