Posta Romana: Distribuirea pensiilor se va decala, in ianuarie

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 11:12
3445 citiri
Posta Romana: Distribuirea pensiilor se va decala, in ianuarie
Foto: infografic pensii ianuarie

Compania Nationala Posta Romana informeaza ca, in aceasta luna, distribuirea pensiilor se va decala. Acest lucru se explica prin faptul ca banii pentru drepturile sociale ajung in conturile Postei Romane, incepand cu 7 ianuarie, asa cum se intampla la fiecare inceput de an.

Intr-o luna obisnuita, Posta Romana primeste prima parte a banilor de pensii cu 3 zile inainte de prima zi lucratoare a lunii in care pensiile sunt livrate.

"Ca la orice inceput de an, partenerii nostri de la Casa Nationala de Pensii Publice vireaza Postei Romane prima transa a banilor incepand cu 7 ianuarie, intrucat are loc inchiderea de an, cand se trage linie inchizandu-se creditele bugetare", se arata intr-un comunicat de presa.

Transformarea acestora in cash si distribuirea in gentile fiecarui factor postal dureaza aproximativ 3 zile. Astfel, pensiile vor fi livrate incepand cu 10 ianuarie, intr-un interval de 10 zile.

"In ianuarie ne aflam intr-o situatie speciala, ca urmare a inchiderii de an din institutiile Statului. Acum, la inceput de an, lucrurile incep sa se aseze si sa fie alimentate de energia caracteristica acestei perioade. Posta Romana va lucra la capacitate maxima incepand cu data de 6 ianuarie. Noi, Posta Romana, intelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp in buzunar, fapt de care ne asiguram luna de luna. Fiecare roman trebuie sa aiba incredere in aceasta companie, fara sa aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformari premeditate", a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Postei Romane.

#distribuire pensii ianuarie, #posta decalare pensii ianuarie , #Stiri Pensii