Romania stramba: Cat primeste un tanar pensionar din armata si cat un general care a doborat 18 avioane in Al Doilea Razboi Mondial

Joi, 03 August 2017, ora 19:07
1678 citiri
Romania stramba: Cat primeste un tanar pensionar din armata si cat un general care a doborat 18 avioane in Al Doilea Razboi Mondial
Foto: Asociatia Veteranilor de Razboi

Legea pensiilor speciale, vehement contestata in ultimele zile, permite pensionarea unor ofiteri in floarea varstei, care si-au construit cariera doar pe timp de pace si care vor castiga pensii impresionante, in timp ce adevaratii eroi ai Romaniei beneficiaza de pensii modeste.

Presa a relatat despre tineri generali care au avansat rapid in grad si au decis sa se pensioneze inainte de adoptarea Ordonantei de Urgenta care va reduce pensiile speciale. In timp ce ei vor castiga chiar si pana la 20.000 de lei lunar, generali care s-au luptat pentru tara in Al Doilea Razboi Mondial castiga sume de 4.500 de lei sau chiar de 3.000 de lei, dezvaluie Adevarul.

De exemplu, Gheorghe Constantin are 96 de ani si este general-locotenent de aviatie cu trei stele, el participand la 271 de misiuni de lupta, vanatoare, bombardament sau cercetare in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. A fost primul comandant al Aeroportului "Mihail Kogalniceanu", a iesit la pensie in 1951, iar acum beneficiaza de un venit lunar in valoare de 4.500 de lei.

La fel, generalul de aviatie Ion Dobran (98 de ani), a participat la 340 de misiuni, a doborat 18 avioane inamice, fiind la randul sau doborat de trei ori. "Am o pensie sub 3.000 de lei. La ea se adauga indemnizatii de la veterani si de la decoratie. Asa, ajung la 6.000 de lei, dar imi ajunge pensia", a declarat generalul Dobran pentru Adevarul.

Ordonanta de urgenta prin care va fi modificata Legea pensiilor speciale va fi adoptata vineri de Guvernul Tudose, dar ea ramane un mister pentru opinia publica, nefiind pusa in dezbatere, conform legii, in mass-media aparand doar informatii pe surse.

Goana dupa bani in Politie, Armata si SRI: 700 de iesiri la pensie in MAI, inclusiv seful Jandarmeriei. Toti consilierii ministrului cumuleaza pensia cu salariulAberatia zilei: Ciocoi vechi si noi, la Ministerul de Interne - Pensionati cu pensii uriase si reangajati imediatTutuianu explica de ce trebuie umblat la pensiile speciale: Sunt oameni care iau intr-un an peste 100.000 de euro pensieCe prevede OUG privind pensiile speciale - tot mai multe categorii de pensionari sunt incluse ...citeste mai departe despre "Romania stramba: Cat primeste un tanar pensionar din armata si cat un general care a doborat 18 avioane in Al Doilea Razboi Mondial" pe Ziare.com

#pensii speciale Armata, #pensii generali Razboi Mondial , #Stiri Pensii