Romanii investesc tot mai mult in Pilonul III de pensii

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 19:36
1795 citiri
Romanii investesc tot mai mult in Pilonul III de pensii
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii se gandesc din ce in ce mai mult la batranete si nu se mai bazeaza doar pe pensia de la stat, cotizand pentru fondurile de pensii facultative.

Anul trecut numarul celor care aveau pensii facultative a crescut cu 40.000 de persoane, arata Digi 24. Si asta in urma scandalului nationalizarii pensiilor Pilonul II, dar si balbaiala autoritatilor.

Contributiile romanilor cu pensii facultative au fost in 2017 de 272 de milioane de lei, iar in 2016 au fost 247 de milioane de lei. Conform datelor, in ultimii sapte ani contributiile stranse la pensiile facultative aproape ca s-au triplat.

"Cei care vor iesi la pensie peste cateva decenii, peste cativa ani, vor avea un fond de pensii privat mai mic. Generatiile de acum cred eu ca vor prinde si o varsta de pensionare mai inaintata, dublata de faptul ca scade, din pacate, natalitate, suntem intr-o zona de disputa sociala, ar trebui sa existe un echilbru", sustine Adrian Benta, consultant fiscal.

In schimb, in 2017 a scazut contributia la fondurile private obligatorii administrate privat - adica Pilonul II - de la 3,7% din salariul brut, de la 5,1%.

Avertisment dur: Pilonul II de pensii pierde 300 de milioane de euro in 2018 ...citeste mai departe despre "Romanii investesc tot mai mult in Pilonul III de pensii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani pensii private, #pensii private 2017, #pensii facultative , #Stiri Pensii