Seful Sindicatului Politistilor: Pensia medie e de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600

Vineri, 04 August 2017, ora 10:26
1777 citiri

Presedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, este de acord cu plafonarea pensiilor la 10.000 de lei, dar trebuie, mai intai, sa existe dezbateri in acest sens.

"Sunt de acord cu plafonul pensiilor la 10.000 de lei, plafon 100% la brut majorat. Putem discuta pe anumite parghii, dar nu prin acest mod arbitrar si abuziv.

Pensia medie e de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600, deci din start se pierd 50 de procente. I-am dat un mesaj domnul premier si i-am spus ca poate sa ne consulte si pe noi pentru ca avem solutii pentru ca legea trebuie corectata.

Toti generalii din MAI, care s-au pensionat la 39 de ani, nu datorita acestei legi s-au pensionat. La Legea 360, Statutul Politistului, acolo trebuie sa vina cu OUG si sa inlature aceasta posibilitate de a pleca la 39 de ani cu pensie de 150 de milioane.

Sunt pensii facute in frauda. Carmen Dan a distrus sistemul de ordine si liniste publica prin neaplicarea corecta a legii. (..) Ne fura din munca, din pensii si din salariu", a explicat Coarna.

Liderul sindicatelor din Politie: In MAI si-au pensionat toate pilele prin infractiune. Au adus politia nationala de rasul tariiTudose, despre militarii care ies din sistem din cauza pensiilor: Asta e viata. Hai sa facem curat. E ca la incendiuAberatia zilei: Ciocoi vechi si noi, la Ministerul de Interne - Pensionati cu pensii uriase si reangajati imediat

Afirmatia lui Coarna a fost facuta dupa ce sindicalistii au purtat discutii cu reprezentantii Guvernului, la Ministerul Muncii, despre noul proiect de OUG pentru modificarea legii pensiilor speciale.

Noul draft al proiectului nu mai schimba modul de calcul, insa prevede ca pensia sa nu fie mai mare decat salariul, iar actualizarea este legata de rata medie anuala a inflatiei.

"Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, cu rata medie anuala a inflatiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecarui an in care se face actualizarea si comunicat de Institutul National de Statistica.

Daca in urma actualizarii rezulta un cuantum al pensiei mai mic, se pastreaza cuantumul pensiei aflat in plata", este una dintre prevederile noului proiect de OUG prezentat de Federatia Sindicatelor din ANP.

De asemenea, potrivit documentului, "cuantumul net al pensiei militare de stat nu poate fi mai mare decat media soldelor/salariilor lunare nete corespunzatoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse in baza de cal ...citeste mai departe despre "Seful Sindicatului Politistilor: Pensia medie e de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600" pe Ziare.com

#plafonare pensii politisti, #OUG pensii speciale , #Stiri Pensii