Standardul de viata la pensie a milioane de romani va fi afectat de lovitura aplicata Pilonului II - Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 22:33
1741 citiri
Standardul de viata la pensie a milioane de romani va fi afectat de lovitura aplicata Pilonului II - Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile au preferat sa adopte o solutie nefericita in cazul contributiei la Pilonul II, care va afecta standardul de viata la pensie a milioane de romani, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF).

"Consiliul Director al AURSF dezaproba modul in care Guvernul a modificat procentul de contributie pentru Pilonul II al sistemului de pensii, scaderea de la 5,1% la 3,75% urmand sa reduca in viitor pensiile administrate privat ale unui numar extrem de mare de participanti.

Constatam cu regret ca autoritatile au ignorat interesele participantilor, preferand sa adopte o solutie nefericita, care va afecta standardul de viata la pensie a milioane de romani", se arata in document.

AURSF reaminteste, totodata, ca statul roman si-a asumat in trecut obligatia legala de a majora nivelul contributiei pentru Pilonul II pana la 6%, ceea ce insa nu s-a intamplat.

"AURSF va intreprinde toate demersurile legale pe care le va considera necesare si oportune pentru a determina autoritatile sa reconsidere aceasta decizie, in sensul majorarii cotei de contributie pana la un nivel care sa asigure cel putin mentinerea contributiilor la nivelul existent pana la momentul adoptarii ordonantei de urgenta.

AURSF solicita autoritatilor sa rezolve de urgenta si alte aspecte de maxima importanta ramase nerezolvate, printre care amintim stabilirea unui calendar strict pentru adoptarea legii privind plata pensiilor administrate privat, amanata de multi ani, precum si identificarea de masuri pentru incurajarea participantilor noi care intra in sistem sa opteze pentru un fond de pensii administrat privat si nu sa fie repartizati aleatoriu, asa cum se intampla in prezent", mentioneaza sursa citata.

Citeste si Olguta Vasilescu anunta ca scade contributia la Pilonul II de pensii. Dragnea insista ca ar trebui sa putem opta

Actul normativ care prevede diminuarea contributiilor la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75% a fost aprobat miercuri in Guvern si publicat vineri in Monitorul Oficial.

Fondurile participante la Pilonul II aveau in septembrie active nete de 38,16 miliarde de lei, 7 milioane de participanti si 7 miliarde de lei castig net pentru participanti. ...citeste mai departe despre "Standardul de viata la pensie a milioane de romani va fi afectat de lovitura aplicata Pilonului II - Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare" pe Ziare.com

#scadere contributie pilonul II pensii , #Stiri Pensii