Nemtii ar putea munci pana la 69 de ani, pentru ca nu are cine sa le mai plateasca pensiile

Marti, 16 August 2016, ora 15:37
11452 citiri
Nemtii ar putea munci pana la 69 de ani, pentru ca nu are cine sa le mai plateasca pensiile
Foto: Pixabay

Germanii care numarau zilele pana la iesirea la pensie s-ar putea trezi cu o surpriza din partea statului, la recomandarea bancii nationale: varsta de pensionare trebuie sa creasca, pentru ca altfel vor fi foarte multi pensonari in acelasi timp si nu are cine sa le plateasca pensiile!

O propunere privind cresterea varstei limita pentru iesirea la pensie, initiata de Bundesbank, i-ar putea face pe germani sa munceasca pana la varsta de 69 de ani, pentru a contracara efectele imbatranirii populatiei, relateaza BBC.

Masura ar putea fi aplicata treptat, pana in 2060, de catre Berlin, reprezentantii bancii centrale a Germaniei considerand ca sistemul de pensii va fi pus sub presiune in urmatoarele decenii pe masura ce numeroasa generatie nascuta dupa Al Doilea Razboi Mondial va iesi treptat la pensie.

In momentul de fata, pragul de pensionare in Germania este de 65 de ani, dar acesta ar trebui crescut la 67 de ani pana in 2030.

Chiar si asa, reprezentantii Bundesbank pun la indoiala capacitatea guvernului de la Berlin de a mentine pensiile la un nivel de 43% din venitul mediu, dupa anul 2050, fapt care indica necesitatea ridicarii plafonului varstei de pensionare la 69 de ani.

"Schimbarile sunt inevitabile, daca vrem sa asiguram sustenabilitatea financiara a sistemului de pensii de stat", se mentioneaza in raportul lunar al Bundesbank.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al guvernului, Steffen Seibert, a anuntat ca viziunea actualului Executiv german prevede o crestere a pragului de pensionare cu numai 2 ani fata de limita actuala.

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#pensii stat Germania, #varsta pensionare Germania, #asigurari sociale , #Varsta pensionare