Franklin Templeton a cumparat actiuni OMV Petrom in valoare de 2,1 mil. de euro

Joi, 23 August 2012, ora 10:55
1545 citiri
Franklin Templeton a cumparat actiuni OMV Petrom in valoare de 2,1 mil. de euro

O serie de fonduri administrate de Franklin Templeton au continuat sa cumpere pachete de actiuni OMV Petrom (SNP), achizitionand, miercuri, titluri reprezentand 0,044% din capitalul social al companiei petroliere, in schimbul sumei de 9,6 milioane lei (2,1 milioane euro).

Titlurile au fost cumparate printr-un deal realizat la pretul de 0,3863 lei/actiune, cotatie foarte apropiata de nivelul de la finalul sedintei de marti, de 0,386 lei/titlu, rezulta dintr-o raportare transmisa, joi, Bursei, de intermediarul operatiunii, ING Bank.

Fonduri administrate de Franklin Templeton au reinceput sa cumpere actiuni OMV Petrom in luna mai, iar de atunci au achizitionat cumulat 0,138% din capitalul social al companiei petroliere, pentru 28,6 milioane lei (6,3 milioane euro).

Fonduri ale Templeton au cumparat si anul trecut actiuni la OMV Petrom si au platit aproape doua milioane euro pentru 0,035% din titlurile companiei petroliere.

Franklin Templeton administreaza Fondul Proprietatea. Cele doua companii sunt reprezentate in Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom de presedintele executiv al Franklin Templeton, Mark Mobius.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titluri.

Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de miercuri in crestere foarte usoara, cu 0,26%, la 0,387 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 21,921 miliarde lei (4,883 miliarde euro).

Actiunile OMV, BMW, Deutsche Bank, Allianz si Siemens intra la tranzactionare pe sistemul alternativ administrat de Bursa de Valori Bucuresti, incepand de joi.

OMV, BMW, Deutsche Bank, Allianz si Siemens intra pe BVB

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cumparare actiuni OMV Petrom, #Franklin Templeton OMV Petrom, #Franklin Templeton achizitie actiuni, #actiuni omv petrom , #Cifra de afaceri