Americanii de la Hunt Oil scot din buzunar 4,2 milioane de euro ca sa extraga petrol din perimetrul Urziceni

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 09:41
1635 citiri
Americanii de la Hunt Oil scot din buzunar 4,2 milioane de euro ca sa extraga petrol din perimetrul Urziceni

Americanii de la Hunt Oil au demarat o procedura de achizitie publica a serviciilor de foraj petrolier in perimetrul Urziceni Est, unde sunt parteneri cu Petrom, valoarea estimata a contractului fiind intre 17 - 19 milioane de lei, fara TVA, potrivit unui anunt al Hunt Oil, pe site-ul de achizitii publice

"Serviciile specifice necesare sunt: mobilizarea, forajul, finalizarea (sau abandonarea) si indeplinirea tuturor operatiunilor si serviciilor auxiliare referitoare la o sonda verticala, stabila, iar, la solicitarea HOCOR (Hunt Oil Company of Romania - n.r.), inca o sonda optionala', se arata in anunt.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 28 noiembrie 2013.

Potrivit calendarului prevazut in anunt, forajul la prima sonda este programat sa inceapa la 1 mai 2014, in judetul Ialomita.

In 2010, Petrom si Hunt Oil Company Romania, subsidiara locala a companiei americane Hunt Oil, au semnat un parteneriat care vizeaza explorarea in comun a blocurilor onshore Adjud si Urziceni Est, situate in partea de est a Romaniei.

"Acest parteneriat reprezinta un pas important in activitatea noastra, fiind primul joint-venture pentru explorare onshore. Prin unificarea resurselor noastre financiare si umane, prin utilizarea expertizei internationale si a celor mai moderne tehnologii, cream o baza puternica pentru evaluarea potentialului de hidrocarburi din cele doua blocuri. Impreuna cu Hunt Oil Company Romania, vom investi circa 25 de milioane de euro in urmatorii ani, in cadrul acestui proiect", a declarat responsabilul pentru activitatea de Explorare si Productie din cadrul Petrom, Johann Pleininger, la acea data.

In comunicatul remis de Petrom in septembrie 2010 se mai preciza ca cele doua companii vor derula un amplu program de achizitie seismica si analiza a datelor obtinute in 2010 si 2011, iar noile date seismice vor fi evaluate in comun pentru a determina oportunitatile de foraj de explorare pentru titei si gaze.

Cu sediul in Texas, Statele Unite, Hunt Oil este una dintre cele mai mari companii petroliere independente din lume. Infiintata in 1934, activitatile principale ale companiei se axeaza pe explorare si productie de titei si gaze naturale in SUA si pe plan international.

Zonele principale de activitate includ SUA si activitati offshore la mare adancime in Golful Mexic, Canada, Yemen si Peru.

In plus, Hunt Oil Company si subsidiarele sale exploreaza activ intr-o serie de alte tari din Europa, America de Sud, vestul Africii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Hunt Oil investitii, #investitii companii petroliere, #Hunt Oil Urziceni , #Investitii