Bursa inchide ultima sedinta de tranzactionare din iunie in scadere cu 0,34%

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 18:03
1433 citiri
Bursa inchide ultima sedinta de tranzactionare din iunie in scadere cu 0,34%

Bursa de Valori a incheit sedinta de tranzactionare de vineri in scadere cu 0,34%, scadere data de data de indicele general al pietei BET-C, piata fiind dominata de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea si OMV - Petrom.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a incheiat ziua in scadere cu 0,39%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,26% peste nivelul de joi.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,47%.

Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,29%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,1% sub ziua anterioara.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Cel mai recent transfer cu titlurile Fondului Proprietatea a fost realizat la 0,6195 lei, pret in scadere cu 1,67%, iar cotatia actiunilor OMV Petrom a urcat cu 0,62%, la 0,4212 lei.

#indice bet, #sedinta tranzactionare bursa, #titluri Fond Proprietatea, #bursa valori bucuresti , #Investitii