Petrom ieftineste benzina si motorina

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 15:33
2027 citiri
Petrom ieftineste benzina si motorina

OMV Petrom va reduce pretul benzinei cu 5 bani pe litru si pe cel al motorinei cu 7 bani, incepand de vineri de la ora 0,00, au declarat reprezentantii companiei petroliere.

OMV Petrom este cea mai mare companie petroliera de pe piata din Romania, cu un lant de peste 550 de benzinarii, iar principalii concurenti sunt Rompetrol, Lukoil, MOL si Agip.

Pretul carburantilor la pompa tine cont de indicatori precum cotatiile barilului de titei, cotatiile produselor petroliere, nivelul accizei si TVA.

De asemenea, este important si cursul de schimb leu/euro, intrucat acciza este calculata in moneda europeana, dar si leu/dolar, intrucat cotatiile titeiului si ale produselor petroliere sunt exprimate in dolari.

Aceasta ieftinire vine dupa ce, marti, pretul carburantilor a crescut cu circa 40 de bani, in urma aplicarii accizei suplimentare de 7 eurocenti.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care se restituie suma de 4 eurocenti din acciza suplimentara de 7 eurocenti transportatorilor licentiati in UE care efectueaza transport rutier de marfuri cu autovehicule cu o greutate bruta autorizata de cel putin 7,5 tone.

Reprezentantii FMI au precizat ca recuperarea unei parti din acciza suplimentara la carburant de catre transportatorii din Romania ar trebui deplin compensata cu alte masuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului.

"Orice recuperare a unei parti din acciza suplimentara la carburant de catre transportatorii din Romania ar trebui deplin compensata cu alte masuri pentru a nu afecta obiectivele fiscale ale Guvernului. Angajamentul Guvernului pentru 2014 este un deficit bugetar de 2,2% din PIB si orice initiativa fiscala care este contemplata trebuie analizata cu atentie in vederea atingerea acestei tinte si orice modificare in taxare va trebuie compensata astfel incat aceasta tinta sa nu fie pusa in pericol", a aratat Andrea Schaechter, sefa misiunii FMI in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#pret carburanti, #pret benzina petrom, #compania OMV Petrom, #pret motorina Petrom , #Pret benzina