OMV Petrom va plati dividende de 1,75 mld lei

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 20:21
1588 citiri
OMV Petrom va plati dividende de 1,75 mld lei

OMV Petrom (SNP) va plati actionarilor dividende in valoare cumulata de 1,75 miliarde lei (401,7 milioane euro), aproape jumatate din profitul record inregistrat anul trecut de companie, de 3,75 miliarde lei (887 milioane euro), si a programat investitii de 5,2 miliarde lei in acest an.

Valoarea dividendelor este cu 75% mai mare decat cea de anul trecut, cand compania a distribuit actionarilor peste 1 miliard de lei, se arata intr-un comunicat al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii au mai aprobat derularea unor investitii de 5,2 miliarde lei (1,19 miliarde de euro) in acest an, mai mari cu 6% mai mult fata de nivelul de anul trecut. Cea mai mare parte a investitiilor, respectiv 76%, va fi destinata activitatilor de explorare si productie a hidrocarburilor.

Totodata, compania va aloca suma 209,4 milioane lei (47,8 milioane euro) din profitul de anul trecut pentru rezerva legala.

Propunerile au fost aprobate vineri, in AGA.

OMV Petrom a inregistrat anul trecut un profit record in crestere cu 72%, la 3,75 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare castig inregistrat vreodata de o companie din Romania, si vanzari record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro), potrivit standardelor IFRS.

Cele mai recente tranzactii cu titlurile OMV Petrom au fost derulate joi la BVB, la pretul de 0,405m lei pe unitate, in urcare cu 1,15%. La aceasta cotatie compania are o capitaizare de 22,94 miliarde de lei (5,2 miliarde de euro).

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din capitalul companiei, in timp ce statul roman controleaza, prin Ministerul Economiei, un pachet de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%, iar mai multi actionari cumuleaza 8,24% din titlurile OMV Petrom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#dividende OMV Petrom, #actionari Petrom dividende, #profit Petrom , #Profit