Petrom: Banii imprumutati merg spre operatiuni curente si investitii

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 14:45
1424 citiri
Petrom: Banii imprumutati merg spre operatiuni curente si investitii

Directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat ca imprumutul sindicalizat de 930 de milioane de euro contractat de companie va asigura banii necesari atat pentru operatiunile curente, cat si pentru sustinerea programului investitional.

"Aceasta sursa de finantare ne ajuta sa ne consolidam pozitia financiara intr-un mediu foarte volatil. Ce am facut? Aveam doua linii de credit din 2008 si 2009 de 870 milioane care nu mai erau utilizate, dar care expira in 2012. Prin aceasta linie am intins perioada de valabilitate, inlocuind-o cu una noua, de 930 de milioane de euro", a spus Mariana Gheorghe, informeaza The Money Channel.

Aceasta a precizat ca una din investitiile majore ale companiei, centrala electrica de la Brazi, va fi data in exploatare comerciala pana la finele anului. "Banii sunt si pentru investitii. Centrala de la Brazi este in faza finala a testelor de functionare. Pana la sfarsitul anului speram sa fie gata pentru operare.

Petrom a contractat o linie de credit multivaluta, in valoare de 930 milioane euro, cu maturitate de 3 ani si posibilitate de prelungire pentru inca doi ani consecutivi.

Profitul net al grupului Petrom s-a dublat in primele noua luni din acest an, la 2,919 miliarde lei, fata de aceeasi perioada din 2010, cand a fost de 1,421 miliarde lei, in conditiile in care, in cel de-al treilea trimestru, grupul a inregistrat un profit record, de 1,175 miliarde lei.

Grupul Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Grupul a realizat investitii de peste 6,6 miliarde de euro in ultimii sase ani. Grupul exploateaza in Romania si Kazakhstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 832 milioane de barili echivalent petrol (in Romania 805 milioane barili echivalent petrol) si are o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,5 milioane tone.

Pe piata distributiei de produse petroliere, Grupul Petrom este prezent prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operata sub doua branduri, Petrom si OMV. Activitatea din Romania se desfasoara prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este detinuta in totalitate de Petrom. OMV Petrom Marketing opereaza 546 statii de distributie, dintre care 389 Petrom si 157 OMV. Grupul detine, de asemenea, o retea internationala de circa 250 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Petrom credit, #imprumut Petrom, #investitii Petrom , #Rezultate financiare