Agentia europeana de reglementare in energie se inaugureaza joi

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 12:00
1584 citiri
Agentia europeana de reglementare in energie se inaugureaza joi

Festivitatea de deschidere oficiala a Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER) va avea loc joi la Lujbliana (Slovenia), in prezenta a numerosi oficiali europeni, intre care si comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, a declarat reprezentantul Romaniei la ACER, informeaza NewsIn.

"Printre participantii la acest eveniment se vor afla primul ministru sloven, Borut Pahor, comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, ministrul ungar al energiei, Tamas Fellegi, Ungaria fiind de altfel si tara care asigura in prezent presedintia UE", a declarat miercuri reprezentantul Romaniei la ACER, Razvan Nicolescu.

Decizia privind infiintarea acestei noi institutii europene a fost luata in septembrie 2009, rolul acestei institutii europene fiind de a impulsiona crearea unei piete unice europene liberalizate de energie electrica si gaz natural in Europa.

Din structura de conducere a acestei insitutii europene face parte si romanul Razvan Nicolescu, director in cadrul celei mai mari companii din Romania, OMV Petrom, care va ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie pana in anul 2015, presedinte fiind fostul ministru al economiei din Polonia, Piotr Wozniak.

"Ma bucur mult ca depasim cu succes o prima etapa, de constructie institutionala, pentru aceasta noua institutie europeana si ca prin mine Romania si-a adus o contributie la acest proces. Proiectul de creare a unei piete unice europene de energie electrica si gaz natural este extrem de important pentru dezvoltarea Uniunii Europene. Liberalizarea si integrarea pietelor sunt procese ireversibile, iar ACER va juca un rol important pentru impulsionarea lor", a declarat Razvan Nicolescu.

Potrivit acestuia, joi si vineri vor avea loc la Lujbliana si doua reuniuni ale Consiliului de Administratie al ACER, prilej cu care este posibila cooptarea unui alt roman intr-o structura importanta a agentiei - Bordul de Apel. Nicolescu nu a dorit sa precizeze numele romanului cu sanse de a ocupa aceasta pozitie inainte de anuntul oficial, insa a precizat ca persoana este cunoscuta in domeniu, fiind un foarte bun specialist in aspecte legate de domeniul energiei electrice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
Trei experți internaționali în energie prezenți la conferința „Romanian Energy Market Conference. Securitatea aprovizionării cu gaze în etapa post-plafonare a prețului”, organizată de...
#energie electrica, #ACER, #piata unica europeana, #liberalizarea energiei si a gazului natural , #stiri Petrom