BERD analizeaza un imprumut de 200 milioane euro pentru Petrom

Luni, 23 Martie 2009, ora 12:13
1724 citiri
BERD analizeaza un imprumut de 200 milioane euro pentru Petrom

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui credit de 200 milioane euro companiei petroliere Petrom, pentru finantarea constructiei unei centrale electrice cu capacitatea de 860 MW, arata un comunicat BERD.

 

Centrala va fi construita la Brazi, langa rafinaria Petrom. Aceasta este proiectata in conformitate cu cele mai inalte standarde tehnice si va intruni cerintele ecologice impuse de Uniunea Europeana (UE).

Costurile totale ale proiectului se ridica la 500 milioane euro. Aceasta este prima centrala electrica de tipul CCGT (Combined Cycle Gas Turbine) din Romania si va fi cea mai eficienta centrala termoelectrica de aceste dimensiuni.

Proiectul BERD este primul de acest gen din Romania cu participatie 100% privata, in contextul in care toate centralele electrice de aceste dimensuini sunt detinute de stat.

Prin serviciile oferite, proiectul va contribui la stabilizarea sistemului electric din Romania.

De asemenea, va imbunatati baza activelor din sectorul romanesc de electricitate, utilizand cele mai bune solutii tehnice.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom.

Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.

 

#BERD, #Petrom, #UE, #credit, #active, #ministerul economiei , #stiri Petrom