Boc: NU suntem disperati sa vindem ACTIUNILE PETROM oricum

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 14:32
1648 citiri
Boc: NU suntem disperati sa vindem ACTIUNILE PETROM oricum

Premierul Emil Boc sustine ca statul roman nu este dispus, la acest moment, sa vanda actiunile listate la Petrom in orice conditii si la orice pret.

El a precizat ca nu cunoaste rezultatul ofertei publice pentru actiunile Petrom si ca asteapta concluziile comisiei de privatizare.

"Asteptam rezultatul comisiei de privatizare, dar Romana nu este disperata in momentul de fata sa vanda la orice pret si oricum. Am stabilit un pret minim, vedem care este situatia. Avantajul tarii este insa ca nu avem o situatie disperata astfel incat sa vindem la orice pret si in orice conditii", a spus Boc.

Intrebat daca oferta va fi amanata in cazul in care subscriptiia este sub 80%, seful Guvernului a evitat un raspuns, spunand doar ca asteapta rezultatul comsiei.

Vanzarea unui pachet de aproximativ 10% face parte din intelegerile convenite de autoritatile romane cu FMI si Comisia Europeana.

Oferta prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom ar putea fi prelungita cu cateva zile sau amanata, deoarece investitorii au subscris cu mult sub 80% din titluri, nivelul minim pentru ca operatiunea sa fie un succes, au declarat anterior pentru MEDIAFAX surse din piata de capital.

"Subscrierile sunt sub 50% si chiar daca ar subscrie toti cei cu care au fost discutii tot nu s-ar ajunge la 80%", au afirmat sursele citate.

Oferta a inceput la 11 iulie si s-a incheiat vineri, 22 iulie, la ora 12:00.

Conform prospectului de vanzare, oferta este considerata finalizata cu succes daca la data inchiderii au fost subscrise minimum 80% din actiunile oferite.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Dan Lazar a declarat marti ca vanzarea pachetului va fi amanata pentru anul viitor in cazul in care statul nu va reusi sa vanda 80% din actiuni.

Guvernul a stabilit, marti, un pret minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom de 0,3708 lei/titlu, cotatia fiind cu aproximativ 3% sub nivelul de la inchiderea sedintei bursiere de joi.

Surse guvernamentale au declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca intermediarii ofertei au propus un pret minim de 0,33 lei/actiune, insa Executivul nu a fost de acord cu aceasta valoare.

Pretul maxim a fost stabilit inainte de inceperea ofertei, la 0,46 lei/actiune. Oferta este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni petrom, #emil boc, #petrom , #stiri Petrom