Boc: Petrom nu este al romanilor

Joi, 10 Martie 2011, ora 23:30
1612 citiri
Boc: Petrom nu este al romanilor

Statul a utilizat si va continua sa utilizeze toate parghiile pe care le are la dispozitie, in cadrul european, pentru a opri cresterea aberanta a preturilor la carburanti, care este insa determinata si de evolutia pretului pe piata internationala, a declarat, joi, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Eu am spus si o repet: raul primordial se afla in vanzarea rezervelor de petrol ale tarii in 2004 de Adrian Nastase. Ne place sau nu, astea este realitatea. Petrom-ul nu mai este al romanilor", a adaugat Boc.

Intrebat de jurnalisti cine sunt reprezentantii statului in Consiliul de Administratie al Petrom, premierul a raspuns ca astfel de informatii vor fi prezentate de ministrul Economiei.

Marti, premierul a afirmat ca majorarea pretului la carburanti reprezinta un efect prost al faptului ca rezervele de petrol ale tarii au fost cedate anterior, in 2004, printr-un contract defavorabil, singurul lucru aflat acum la indemana Guvernului fiind doar sa continue controlul prin ANAF si Consiliul Concurentei. 

#petrom, #emil boc, #carburanti, #crestere preturi la carburanti , #stiri Petrom