CEO Petrom: Piata de carburanti ar putea scadea din cauza somajului

Joi, 25 Februarie 2010, ora 13:08
1170 citiri
CEO Petrom: Piata de carburanti ar putea scadea din cauza somajului

Mariana Gheorghe, directorul general executiv al companiei petroliere Petrom, care detine cea mai mare retea de distributie carburanti din Romania, considera ca piata totala de carburanti ar putea scadea in acest an cu 5%, din cauza somajului, informeaza NewsIn.

"Anul 2010 va fi un an cu provocari mai mari privind cererea de carburanti. Vedem o evolutie diferita de anul trecut, cand a fost o scadere mai mare la vanzarile comerciale si o scadere mai mica la retail.

Dar pentru 2010, vedem o evolutie inversa.

O evolutie negativa atat pe piata de retail, cat si pe cea comericala, avand in vedere perioada dificila prin care trece Romania.

Insa pe segmentul comercial, scaderea ar putea fi mai mica, intrucat piata pe acest segment si-ar putea reveni usor in a doua parte a anului", a precizat Mariana Gheorghe.

Totodata, cererea de carburanti in Romania a scazut anul trecut cu 6%, tendinta care a continuat si in luna ianuarie a acestui an, potrivit estimarilor companiei.

De asemenea, aceasta a mai spus ca pentru piata de gaze naturale, nu mai vede o scadere atat de puternica, la fel ca in anul trecut.

"Este posibila o mentinere usoara a pietei. Insa raspunsul pietei, prin efiecitizarea consumului, va duce la o volatilitate a cererii", a adaugat CEO-ul OMV Petrom, unul din cei doi mari producatori de gaze din Romania.

Mariana Gheorghe apreciaza totodata ca vom asista la aceeasi volatilitate mare a pretului titeiului, dar si a cursurilor de schimb.

"Pretul titeiului va continua sa se aseze la 60-80 dolari, pret care a fost inregistrat si in ultima perioada a anului trecut", a mentionat directorul general executiv al companiei petroliere OMV Petrom.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carburanti, #petrom, #piata, #somaj , #stiri Petrom