Dafora SA a finalizat o instalatie de foraj pentru OMV Petrom

Joi, 24 Iunie 2010, ora 12:55
2493 citiri
Dafora SA a finalizat o instalatie de foraj pentru OMV Petrom

Compania Dafora SA din Medias, controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a finalizat o instalatie de foraj produsa in Germania, in valoare de aproximativ 16 milioane euro, pentru OMV Petrom, potrivit unui comunicat emis joi de Dafora.

"Instalatia este destinata forajului sondelor de gaze, petrol sau ape geotermale cu adancimi de pana la 6.000 m. Acest eveniment coincide cu inceperea lucrarilor de foraj la sonda 3700 Moinesti (judetul Bacau) in favoarea clientului OMV Petrom", se arata in comunicatul emis de Dafora Bursei de Valori Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta este una dintre cele mai moderne instalatii existente pe plan international.

"Ceea ce diferentiaza aceasta instalatie de celelalte instalatii de foraj existente pe piata este faptul ca este proiectata si executata astfel incat sa poata fi montata / transportata si demontata in timp foarte scurt, reduce la minim riscul de accidente umane si impactul asupra mediului inconjurator si face posibila utilizarea ei atat in zone urbane aglomerate cat si in alte zone mai greu accesibile", se mai arata in comunicat.

De asemenea, reprezentantii Dafora mai spun ca obiectivul principal al companiei este atat mentinerea pozitiei de lider pe piata de foraj din Romania, cat si dezvoltarea afacerilor pe piata international de foraj.

#dafora, #foraj, #instalatie, #omv, #petrom, #sa , #stiri Petrom