Franklin Templeton ar putea participa la majorarea de capital a Petrom

Luni, 07 Iunie 2010, ora 01:18
1286 citiri
Franklin Templeton ar putea participa la majorarea de capital a Petrom

Mark Mobius, presedinte executiv al Templeton Asset Management, spune ca daca pretul va fi corect, Franklin Templeton Investments ar putea participa si la viitoarea majorare de capital pregatita de Petrom, in valoare de 600 de milioane de euro, informeaza Newsin.

In cadrul acestei majorari de capital, statul si-ar putea vinde 11,84% din totalul de actiuni detinute (de 20,6%) pentru a incasa peste 460 de milioane de euro, conform ultimului pret de vineri de la inchidere al titlurilor SNP la Bursa de Valori Bucuresti, de 0,292 lei per actiune.

Directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat in urma cu doua saptamani ca majorarea capitalului social al companiei cu 600 milioane euro trebuie realizata in acest an, "indiferent daca statul participa sau nu".

Cresterea de capital in valoare de 600 milioane de euro din 2010 este prevazuta in strategia companiei petroliere pana in 2015.

Oficialii OMV au spus, insa, pe 26 mai, ca Grupul OMV din Austria sustine ca deja controleaza 51% din actiunile producatorului de titei si gaze OMV Petrom si ca nu este o nevoie imediata sa-si majoreze participatia la companie, conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Grupului OMV, Michaela Huber, pentru NewsIn. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franklin Templeton, #petrom, #fondul proprietatea , #stiri Petrom