Ion Ariton: Vanzarea actiunilor Petrom se amana pentru 2012

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 15:59
1782 citiri
Ion Ariton: Vanzarea actiunilor Petrom se amana pentru 2012

Oferta publica de vanzare a pachetului de actiuni Petrom va fi reluata in "intr-o perioada mai propice", cel mai probabil in T1 din 2012, a precizat ministrul economiei, Ion Ariton, potrivit NewsIn.

"Perioada aceasta a fost destul de dificila pe plan international. Ati vazut ce s-a intamplat saptamana aceasta in Grecia, Spania, Italia. Noi, impreuna cu consultantii, vom analiza o perioada propice pentru a relua vanzarea actiunilor Petrom, care va fi cel mai probabil in trimestrul I al anului viitor.

Situatia nu este urgenta pentru noi, nu ne grabim sa vindem. Am tinut la pret. Vom relua procesul, pentru ca am pus un pret minim sub care noi nu vrem sa vindem", a declarat vineri ministrul Economiei, Ion Ariton.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a anuntat vineri, printr-un comunicat, ca oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile SC OMV Petrom SA, efectuata de MECMA, prin OPSPI, a esuat, intrucat subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a inchide oferta.

#actiuni petrom, #petrom, #pret actiune petrom, #vanzare petrom , #stiri Petrom