Jurnal de pranz: Piata Spot si Piata Futures - 01 Iunie 2007

Vineri, 01 Iunie 2007, ora 16:04
878 citiri

Bursa de Valori Bucuresti: Valoarea tranzactiilor in ziua de 1 iunie la Bursa de Valori Bucuresti in prima jumatate a sedintei de astazi se ridica la 5.9 milioane de euro din care pe piata Rasdaq s-au realizat tranzactii in valoare de 1.5 milioane euro.

Indicele BET consemneaza o scadere de 0.28%, iar BET-FI o crestere de 0.56%.

Cel mai tranzactionat emitent este SIF3 care cumuleaza o valoare a tranzactiilor in valoare de 1.8 milioane RON. Pretul se aprecia la ora pranzului cu 5.5%.

Compania Cocor Bucuresti , actionar in cadrul SIF3 , a solicitat instantei judecatoresti din Brasov anularea majorarii de capital realizate anterior ,considerand ca s-au incalcat diferite anumite prevederi. Presedintele SIF3 a declarat pentru un post de televiziune ca nu considera fondate motivele invocate de Cocor Bucuresti.Celelalte SIF-uri inregistreaza variatii nesemnificative de sub 1%.

Titlurile Petrom inregistreaza o stagnare a pretului pe un volum de tranzactionare ce totalizeaza 1.6 milioane RON.

TEL pierde 0.4% pana la 45.8 RON/actiune, iar ALU -1.4% la pretul de 7.25 RON/actiune.

Piata Futures - Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu

Aceleasi tendinte se pastreaza si pe piata futures din Sibiu, contractele SIF-urilor avand variatii scazute cu exceptia SIF3_IUN care inregistreaza o apreciere de 2.5% si 3.9% pe scadenta septembrie.

RRC castiga 1.4% pe scadenta din septembrie si stagnare pentru scadenta iunie . TLV castiga 1.5% pe iunie si 0.6% pe septemrbie .

Bloombiz

Vanguard