Oferta Petrom si miliardarii romani. Afla cine e interesat sa cumpere

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 10:41
1573 citiri
Oferta Petrom si miliardarii romani. Afla cine e interesat sa cumpere

Miliardarii romani nu par interesati sa devina actionari la Petrom, cea mai mare companie din Romania, desi in Romania exista cel putin 100 de oameni de afaceri care si-ar permite sa achizitioneze actiuni la gigantul energetic.

La pretul actual pe Bursa, 1% din Petrom ar costa aproximativ 50 de milioane de euro, suma ce nu ridica probleme pentru Dinu Patriciuu, Ioan Niculae sau Ion Tiriac, cei mai bogati romani. Cu toate acestea, dintre toti superbogatii Romaniei, unul singur s-a aratat interesat de oferta Petrom.

Dan Adamescu, proprietarul centrului comercial Unirea Shopping si al companiei Astra Asigurari, sustine, pentru ZF, ca ar lua in considerare achizitia de actiuni Petrom.

Ion Alexandru Tiriac, cel care conduce acum holdingul tatalui sau, miliardarul Ion Tiriac, a raspuns prin intermediul asistentei sale ca o astfel de investitie nu se incadreaza in strategia Tiriac Holding. Gabriel Popoviciu, unul dintre cei mai puternici investitori din sectorul imobiliar, a declarat ca nu se poate pronunta, necunoscand detalii despre oferta.

Dinu Patriciu si Ioan Niculae nu au raspuns solicitarii publicatiei amintite.

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, sustine ca oamenii de afaceri nu ar trebui incurajati sa cumpere actiuni Petrom, pentru ca o astfel de investitie nu se face din patriotism.

"O investitie de acest gen nu o faci din patriotism. Daca dai prioritate unui roman (la cumpararea de actiuni Petrom - n.red.) si vinde a doua zi la straini? Trebuie lasata piata sa-si spuna cuvantul. Banii straini sunt la fel de buni. Capitalul romanesc are totusi un handicap fata de cel strain din cauza costurilor ridicate pe care le are in spate", spune Florin Pogonaru.

#oferta petrom, #miliardari romani, #actiuni petrom, #petrom , #stiri Petrom