OMV a anuntat ca marjele de rafinare au crescut la 7,25 dolari/baril in al patrulea trimestru

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 11:33
1106 citiri
OMV a anuntat ca marjele de rafinare au crescut la 7,25 dolari/baril in al patrulea trimestru

Grupul austriac de petrol si gaze OMV a anuntat, marti, ca marja de rafinare de referinta a crescut in al patrulea trimestru din 2008 la 7,25 dolari/baril, fata de 6,24 dolari/baril in al treilea trimestru, datorita majorarii volumelor de prelucrare in rafinariile occidentale.

                                                        OMV a precizat in cadrul raportului trimestrial ca marjele de rafinare au fost in continuare mari datorita volumelor favorabile de produsi distilati, insa au fost afectate intr-o oarecare masura de volumele mai mici de benzina si produse grele.

Productia din al patrulea trimestru a crescut la 318.000 barili echivalent de petrol pe zi, fata de 316.000 barili echivalent de petrol pe zi in al treilea trimestru, dupa ce inceperea activitatii in cadrul centralei austriece Ebenthal a afectat pozitiv productia in al patrulea trimestru, in timp ce productia din Yemen a crescut comparativ cu al treilea trimestru.

Vanzarile de produse rafinate au scazut la 5,72 milioane tone, fata de 5,81 milioane tone in al treilea trimestru.

OMV a anuntat ca nivelul costurilor exceptionale din al patrulea trimestru va depasi cu mult nivelul din al treilea trimestru, costurile fiind legate in principal de litigiile angajatilor Petrom.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul OMV din Austria detine 51,01% din actiunile Petrom. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, iar 8,24% apartin actionarilor minoritari.

 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #baril, #crestere, #marje, #omv, #petrom, #rafinare , #stiri Petrom