OMV negociaza preluarea unei participatii din Petrol Ofisi

Miercuri, 05 August 2009, ora 10:22
1283 citiri
OMV negociaza preluarea unei participatii din Petrol Ofisi

Grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV se afla in discutii privind preluarea unei participatii de 1,2 miliarde dolari din furnizorul turc de combustibil Petrol Ofisi. au anuntat miercuri OMV si actionarul majorital al Petrol, Dogan Holding, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Anuntul vine dupa ce OMV si-a vandut la inceputul acestui an participatia in compania petroliera ungara MOL, dupa esecul unei tentative de preluare, strangand astfel fonduri pentru a se extinde in alte parti ale regiunii.

Dogan detine 54% din Petrol Ofisi, in timp ce OMV controleaza 42% din compania turca, scrie Reuters.

OMV a precizat ca nu se afla sub niciun fel de presiune in cadrul acestor discutii si negocierile s-ar putea incheia si fara a se ajunge la un acord.

Grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV, actional majoritar al Petrom, a raportat miercuri scaderea cu 84% a profitului net obtinut in primul semestru din 2009, la 185 milioane dolari, conform comunicatului emis de companie.

Profitul operational al OMV in primele sase luni ale anului a scazut cu 71%, la 503 milioane euro, fata de rezultatul din primul semestru din 2008, cand grupul austriac inregistrase un profit operational de 1,74 miliarde euro.

OMV a inregistrat in al doilea trimestru din 2009 o scadere cu 79% a profitului net dupa plata intereselor minoritare, la 144 milioane euro, de la 684 milioane euro, in al doilea trimestru din 2008.

In primul trimestru al anului, compania a raportat un profit de 40 milioane euro.

Profitul operational a scazut de asemenea, cu 75%, la 237 milioane euro, de la 951 milioane euro, in al doilea trimestru din 2008.

In primul trimestru, OMV a afisat un profit operational de 266 milioane euro.

Titlurile OMV s-au apreciat cu 54% de la inceputul anului. 

#furnizor, #omv, #participatie, #profit , #stiri Petrom