OMV Petrom a descoperit un nou zacamant de titei. Posibil cel mai mare din Muntenia

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 09:39
2706 citiri
OMV Petrom a descoperit un nou zacamant de titei. Posibil cel mai mare din Muntenia
Foto: economica.net

OMV Petrom si Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit, in sudul judetului Buzau, un nou zacamant de titei si gaze, existand premisele ca aceasta sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei.

Potrivit Petrom, zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, prin saparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la circa 7 - 12 kilometri distanta de zacaminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani, scrie Agerpres.

Estimarile obtinute din testele de productie efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 - 2.100 bep/zi, precizeaza, miercuri, un comunicat al celui mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei.

Investitiile de explorare care au condus la aceasta descoperire realizata de OMV Petrom si Hunt Oil se ridica la 5 milioane de euro.

'Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani in zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare postprivatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei', a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie.

In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie al descoperirii si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune pentru a continua pe linia acestui succes, afirma Petrom.

Compania precizeaza ca descoperirea de la Buzau a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si Hunt Oil. Parteneriatul vizeaza explorarea a doua blocuri onshore: I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual si detine o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a circa 800 benzinarii.

OMV, cea mai mare companie industriala listata din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Economiei, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

In ultimii 9 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 5%.

Hunt Oil Company, o companie nelistata de explorare si productie, deruleaza cu succes operatiuni in domeniul petrolului de peste 80 de ani. In prezent, este una din cele mai mari companii independente din lume din domeniul energetic, cu operatiuni in America de Nord, America de Sud, Europa, Australia si Orientul Mijlociu. Compania a forat sonde in toate continentele, cu exceptia Antarcticii.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#OMV Petrom zacamant titei, #descoperire zacamant titei, #zacamant titei Muntenia, #zacamant titei Buzau , #stiri Petrom