OMV Petrom a platit 370 milioane de lei taxe suplimentare la buget

Marti, 12 August 2014, ora 13:37
1888 citiri
OMV Petrom a platit 370 milioane de lei taxe suplimentare la buget

OMV Petrom a platit in primul semestru taxe suplimentare la bugetul de stat in valoare de aproximativ 370 de milioane de lei, din care 162 milioane de lei au reprezentat taxa pe stalp.

Pentru taxa pe constructii speciale (taxa de stalp), de 1,5% din valoarea contabila bruta, compania a platit in primele sase luni 162 milioane de lei. De asemenea, OMV Petrom a platit in intervalul analizat alte 219 milioane de lei in contul altor taxe si impozite.

OMV Petrom a achitat in primul semestru taxe si dividende totale de 5 miliarde de lei, echivalentul a 11,3% din veniturile bugetului de stat, se arata intr-un comunicat al companiei.

Impozitul pe veniturile suplimentare este echivalentul a 60% din veniturile obtinute in urma liberalizarii pretului gazelor naturale.

Compania arata ca din cauza taxelor suplimentare planurile de investitii sunt sub presiune, in timp ce castigurile aferente liberalizarii pretului gazelor au fost neutralizate.

OMV Petrom a inregistrat in primele sase luni vanzari de 10,72 miliarde lei, in scadere cu 7% fata de rezultatul din primul semestru al anului trecut, si a avut un profit net de 1,9 miliarde de lei, mai mic cu 22%, a anuntat marti compania.

Societatea a raportat pentru perioada ianuarie-iunie 2013 un profit net de 2,43 miliarde de lei.

OMV Petrom precizeaza ca acest profit este atribuibil actionarilor OMV Petrom excluzand elementele speciale.

Profitul net atribuibil actionarilor OMV Petrom SA dupa deducerea profitului net atribuibil interesului minoritar a fost in primul semestru de 1,38 miliarde de lei, mai mic cu 42% fata de nivelul de 2,39 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni ale anului trecut.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#taxe buget OMV Petrom, #contributii OMV taxa stalp, #OMV Petrom Romania , #stiri Petrom