OMV Petrom, profit de peste 1,500 mld lei in S1

Miercuri, 04 August 2010, ora 09:15
1282 citiri
OMV Petrom, profit de peste 1,500 mld lei in S1

Profitul net al grupului OMV Petrom a crescut in primul semestru de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, la 1,526 miliarde lei (368,3 milioane euro), iar vanzarile au avansat cu 14%, la 8,343 miliarde lei (2,011 miliarde euro), calculate dupa standardele IFRS, a anuntat grupul, precizeaza Mediafax.

In primele sase luni ale anului trecut compania a avut un profit net de 331 milioane lei si vanzari de 7,328 miliarde lei.

Grupul a inregistrat in perioada aprilie - iunie 2010 un profit net de 719 milioane lei, cu mult peste castigul din intervalul similar al anului trecut, de numai 6 milioane lei. Profitul din al doilea trimestru este cu 11% mai redus fata de castigul din primele trei luni, de 807 milioane lei.

Totusi, vanzarile din al doilea trimestru, de 4,409 miliarde lei, au fost cu 12% peste valoarea din perioada ianuarie-martie, de 3,934 miliarde lei.

"Pe parcursul trimestrului al doilea din 2010 am continuat sa obtinem rezultate foarte bune, in pofida deteriorarii cererii pe piata, datorita disciplinei financiare, managementului strict al costurilor si optimizarii operationale.

In Exploatare&Productie, productia s-a situat sub nivelul inregistrat in trimestrul II al anului trecut, deoarece declinul natural al productiei de titei si gaze din Romania nu a fost compensat integral de productia noilor sonde forate si cea aditionala obtinuta prin programul de reparatii capitale la sonde", a declarat in raportul financiar semestrial directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Compania a obtinut in primul semestru un profit inainte de taxe si impozite (EBIT) de 1,675 miliarde lei, de trei ori mai mare decat cel consemnat in aceeasi perioada a anului trecut, de 539 milioane lei.

Profitul net dupa interesele minoritarilor s-a ridicat la 1,521 miliarde lei, de circa 4,4 ori mai mare decat cel din intervalul similar din 2009, de 347 milioane lei.

Rezultatele din al doilea trimestru au fost influentate pozitiv de mediul favorabil al pretului la titei si de managementul strict al costurilor, datorita cresterii pretului la titeiul Ural cu 32% fata de perioada aprilie-iunie 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#omv, #petrom, #miliarde , #stiri Petrom