OMV Petrom va propune in AGA sa nu mai acorde dividende pentru anul 2009

Joi, 25 Februarie 2010, ora 12:21
1484 citiri
OMV Petrom va propune in AGA sa nu mai acorde dividende pentru anul 2009

Compania petroliera OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, va propune in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 29 aprilie sa nu se mai distribuie dividende pentru anul 2009, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa directorul financiar al companiei, Reinhard Pichler, informeaza NewsIn.

"Propunerea noastra este sa nu se distribuie dividende pentru 2009. Pe 29 aprilie 2010 se va discuta in AGA", a afirmat Pichler. Acesta a adaugat totodata ca "si 2010 va fi un an plin de provocari".

De asemenea, aceasta propunere este prezentata si in raportul pe 2009 al companiei, transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Avand in vedere nivelul ridicat de lichiditate de care este nevoie pentru sustinerea necesarului de investitii al companiei, propunerea managementului este de a nu distribui dividende pentru anul 2009.

Bugetul de investitii al companiei si propunerea privind dividendele vor fi supuse spre aprobare in AGA din 29 aprilie 2010", se arata in raportul Petrom.

In plus, compania intentioneaza sa poarte discutii cu autoritatile din Romania si cu principalele parti interesate, cu scopul obtinerii alinierii pretului gazelor naturale si in vederea atragerii de capital nou.

 

#OMV Petrom, # aga, # dividende , #stiri Petrom