OMV si-a majorat participatia in compania Petrol Ofisi din Turcia

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 17:34
1334 citiri
OMV si-a majorat participatia in compania Petrol Ofisi din Turcia

Grupul austriac OMV si-a majorat participatia in compania Petrol Ofisi din Turcia de la 41,58% la 95,75%, iar costul de cumparare a 54,17% din actiunile Petrol Ofisi de la Dogan Holding a fost de un miliard de euro, potrivit unui comunicat emis de OMV, preluat de NewsIn.

OMV obtine astfel controlul unic asupra uneia dintre companiile lider in domeniul comercial si de vanzari pe piata produselor petroliere din Turcia.

"OMV, grupul energetic lider din centura de crestere europeana, si compania turca Do?an Holding au agreat cresterea participatiei OMV in cadrul Petrol Ofisi A.S., una dintre companiile lider in domeniul comercial si de vanzari pe piata produselor petroliere din Turcia, de la 41,58% la 95,75%, OMV obtinand astfel control integral asupra companiei.

Aceasta achizitie constituie un nou pas in strategia de dezvoltare a OMV si are ca obiectiv transformarea Turciei intr-un al treilea centru operational al grupului energetic integrat, alaturi de Austria si Romania", se arata in comunicatul OMV.

Potrivit reprezentantilor grupului, alaturi de operatiunile Petrol Ofisi, centrala electrica pe baza de gaz din Samsun (in constructie) si proiectul conductei de gaze naturale Nabucco transforma Turcia intr-o punte strategica spre regiunea Marii Caspice si Orientul Mijlociu, bogate in resurse.

"Suntem increzatori intr-o buna colaborare cu toti angajatii Petrol Ofisi. Petrol Ofisi este una dintre companiile lider pe piata turca, beneficiind de un brand consacrat, cu traditie, precum si de o relatie stransa cu tara in sine.

Petrol Ofisi are o retea nationala de statii de distributie carburant si suntem mandri ca putem continua povestea de succes a companiei si astfel consolida pozitia companiei in Turcia, tara cu un rol economic tot mai mare in regiune", a declarat directorul general executiv al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

OMV a preluat participatia de 54,17% de la Do?an Holding contra sumei de un miliard de euro.

Finalizarea tranzactiei, care este supusa aprobarii din partea autoritatilor competente, inclusiv a celor anti-trust, va avea loc, cel mai probabil, in urmatoarele trei luni.

OMV si Do?an Holding au decis pe 22 octombrie 2010 distribuirea de dividende actionarilor Petrol Ofisi inaintea finalizarii acordului. Conform participatiilor detinute, OMV va primi 203 milioane de dolari, Do?an Holding 265 milioane de dolari, 21 milioane de dolari urmand a fi platiti investorilor care detin actiuni libere pe bursa, potrivit informatiilor transmise de OMV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#omv, #petrom, #petrol, #turcia, #participatie , #stiri Petrom