"Oraselul" Petrom

Joi, 28 Iunie 2007, ora 08:52
1049 citiri

Cea mai mare companie din Romania a lansat unul dintre cele mai importante proiecte imobiliare din tara. Sediul se va ridica pe un teren ecologizat de la Straulesti. Sub acelasi acoperis, Petrom va aduna toti angajatii companiei din cele sase sedii din Bucuresti.

Compania petroliera va construi un adevarat orasel, in nordul Bucurestiului, la Straulesti, pentru cei 2.500 de angajati. Pe o suprafata construita de 100.000 metri patrati (din totalul de 20 de hectare cat are terenul Petrom de la Straulesti), se va ridica un complex de cladiri care va costa 130 milioane euro.


Petrom City va fi format din cinci cladiri, din care trei cladiri administrative, un centru de date, o centrala pentru producerea de energie electrica si un garaj cu circa 1.000 de locuri de parcare. Oraselul Petrom va mai avea cafenele, centru medical, magazine Viva, cantina, gradini interioare si exterioare.

Din cladirile administrative, doua vor fi in forma ovala si vor avea cinci etaje, iar cladirea centrala va avea 11 etaje si 48 metri inaltime. Mariana Gheorghe, director general executiv Petrom, a spus ca vanzarea restului de teren pe care il detine compania va fi facuta doar catre un partener "cu anumite standarde" care sa se implice in dezvoltarea zonei de nord a Capitalei.

Investitie de top

Petrom va aloca 80 milioane euro pentru constructia cladirilor administrative, 10 milioane de euro pentru ecologizarea zonei si 6 milioane euro pentru infrastructura stradala, in lungime totala de 1,7 kilometri.

Surse din cadrul Petrom ne-au declarat ca aceste sume pot creste, atat in ce priveste ecologizarea, cat si constructia propriu-zisa, iar centrala energetica a complexului (care va avea o capacitate de 5 megawati), impreuna cu centrul de date vor acoperi restul investitiei pana la 130 milioane euro. Constructia va incepe anul acesta si se va finaliza in 2010 cel mai probabil, spun reprezentantii Petrom.

<b>Bloombiz</b>

Continuarea(Sursa: <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=311473/ target=_blank>EvenimentulZilei</a>)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...