Pazara (Petrom): Vom contesta decizia in instanta!

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 14:16
1639 citiri
Pazara (Petrom): Vom contesta decizia in instanta!

Petrom, compania petroliera care a primit marti cea mai mare amenda de la Consiliul Concurentei va ataca in instanta decizia institutiei, a anuntat Dan Pazara, directorul de comunicare al OMV Petrom.

"Decizia luata in 2007 de a nu mai comercializa benzina Eco Premium a fost luata conform legilor din Romania si UE, care interziceau comercializarea acestui sortiment. Legea a cerut retragerea acelui produs. Pentru consumator au fost numai benefcii fiindca a primit un produs compatibil, mai putin poluant, la un pret mic", a declarat reprezentantul Petrom in cadrul unei emisiuni televizate.

Dan Pazara a subliniat faptul ca sanctiunea Consiliului Concurentei nu este justificata, de aceea Petrom o va contesta in instanta.

Potrivit lui Bogdan Chiritoiu, amenda cea mai mare a fost primita de compania Petrom, fiindca a fost initiatorul deciziei de a retrage de pe piata sortimentul de benzina Eco Premium in anii 2007-2008.

Anul trecut OMV Petrom a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 14 miliarde de lei, ceea ce rezulta ca amenda maxima care poate fi aplicata companiei este de 1,4 miliarde de lei (325 milioane de euro).

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#amenda petrom consiliul concurentei, #consiliul concurentei amenzi companii petroliere, #petrom amenda instanta, #reactie petrom amenda consiliul concurentei, #dan pazara petrom , #stiri Petrom